V krizi Predátory prověří lídr tabulky

Verze pro tisk |

Pět zápasů, žádný bod. Taková je bilance českolipských Predátorů v roce 2010. Díky těmto nepříznivým výsledkům klesli svěřenci trenéra Jana Zachrly na deváté místo tabulky, což je zatím nejhorší postavení v této sezoně.

V dalším utkání budou Českolipští hostit na svém stadionu vedoucí celek tabulky, tým HC Řisuty. Středočeši chytli na začátku ročníku skvělou formu, kterou nadále potvrzují. Z deseti mužstev, jež se účastní druholigové skupiny Západ, jsou Řisuty největším adeptem na boj o postup do první ligy. Zda k tomuto vysněnému cíli udělají další úspěch v podobě tří bodů, uvidíme v sobotu 23. ledna od 17:00.


HC Řisuty
Po dvou úvodních výhrách na začátku sezony přišla na Buldoky rovněž menší krize, když mezi 3. a 5. kolem nebodovali, nejprve podlehli těsně Klatovům 3:4, následně nestačili ani na Most (6:7 SN) a do třetice zaváhali i s Litoměřicemi (5:3). V dalším průběhu ligy odešly Řisuty se sklopenou hlavou už jen čtyřikrát, když dvakrát prohrály s Klatovy a dvakrát se Sokolovem. Nejneoblíbenějším soupeřem pro Řisuty se bez pochyby staly Klatovy, které Buldoky porazily ve všech třech vzájemných střetnutích. V posledním duelu přivítali svěřenci kouče Jana Novotného na svém ledě sokolovský Baník. Západočeši se rychle ujali vedení a svůj náskok postupně zvyšovali. Tři vteřiny před koncem, za stavu 5:0 pro Sokolov, zaznamenal čestný gól po přihrávce Bláhy Tomáš Vyskočil. Jednalo se o nejvyšší domácí porážku Buldoků v lize.
Klubové produktivitě vládne dvojice Matěj Kos a Michal Bezouška, kteří táhnou Buldoky už dlouhodobě. Mezi obránci je na tom nejlépe Michal Mádl, pozadu není ani Tomáš Vyskočil. Mezi tyčemi se ohání Jan Pospíšil, jenž odchytal drtivou většinu utkání.
Klubová produktivita:
1. Matěj Kos 37 (19+18)
2. Michal Bezouška 33 (20+13)
3. Tomáš Landa 23 (11+12)
4. Pavel Hegenbart 23 (9+14)
Brankář:
1. Jan Pospíšil 2,58 obdržených branek na zápas
Poslední tři zápasy Řisut:
Řisuty – Děčín 5:3
Roudnice – Řisuty 3:6
Řisuty – Sokolov 1:5


HC Predators
Českolipští hokejisté procházejí velkou krizí. Poslední tříbodové vítězství přišlo těsně před Vánoci, kdy si Predátoři poradili s Roudnicí. Od té doby kráčí od porážky k porážce. Sebevědomí si Severočeši nezvedli ani po regionálním derby s jabloneckými Vlky, Českolipští třikrát v tomto klání vedli, přesto odešli z ledu jako poražení. Čtyři minuty před koncem ujel Kadeřábek a rozhodl o tom, že všechny body zůstanou v Jablonci. Povánoční období je pro Predátory zřejmě zakleté, neboť i v loňské sezoně se po Silvestru hodně dlouho hledali a také prohráli pět zápasů v řadě. V tom šestém se tenkrát zvedli a začali opět vyhrávat. Jestli tomu tak bude i letos, to je otázka.
Klubová produktivita:
1. Jan Divíšek 34 (19+15)
2. Vlastimil Patzenhauer 29 (11+18)
3. Jan Šulc 19 (10+9)
4. Jakub Šesták 18 (6+12)
Brankář:
1. Vladimír Neumann 4,16 obdržených branek na zápas/úspěšnost 86,11%
Poslední vzájemný zápas:
Naposledy se oba soupeři utkali na konci listopadu ve Slaném a „domácí“ nepřipustili žádné komplikace a vyprovodili šelmy výsledkem 7:4. V našem brankovišti se vystřídali oba gólmani, jak Vladimír Neumann, tak Roman Matoušek. Ani dvě branky Miloslava Cafourka nepomohli k bodovému zisku.

18. kolo, sobota 28. 11. 2009


HC Řisuty - HC Predators Česká Lípa  7:4  (2:0, 4:4, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Kos (Hegenbart), 9. Kos (Bezouška, Hegenbart), 22. Landa (Scherzl), 24. Hegenbart, 29. Kos (Hegenbart), 35. Scherzl (Landa), 50. Kos (Vyskočil) - 21. Šulc (Divíšek, Šesták), 30. Cafourek (Patzenhauer), 34. Cafourek (Burian), 39. Šesták (Divíšek, Formánek). Rozhodčí: Würtherle - Chochola, Marek.
HC Řisuty: Pospíšil - Mádl, Sedláček, Vyskočil, Babický, Kašák, Čermák, Procházka, Fiala - Landa, Kos, Bezouška, Hegenbart, Klaus, Hlusička, Bláha, Křepelka, Scherzl, Lapáček, Jaroš.
HC Predators Česká Lípa: Neumann (29. Matoušek) - Beránek, Daňo, Formánek, Zimmer, Cafourek, Chládek, Pinc, Zeman - Šesták, Divíšek, Šulc - Patzenhauer, Burián, Lassig - Markulinec, Preussler, Peterka - Bauer.

 

Nahoru