Dnes je 28. 09. 2024
svátek má Václav,Den české státnosti

Srdíčko chrání památkáři

Archiv

Dodávka a montáž oken vyjdou na 703 tisíce korun a bude je zajišťovat firma Truhlářství Hypš z České Kamenice. Město však nemusí stavbu financovat jen  z vlastních zdrojů, poněvadž v závěru loňského roku dostalo na rekonstrukci objektů MŠ Srdíčko příslib dotace ze státního rozpočtu, a to ve výši 2,5 milionů korun.
 „Městu patří několik objektů, v nichž mateřské školy sídlí. Ale z hlediska tepelných bilancí trpěla školka v Palackého ulici největšími energetickými ztrátami. Proto rekonstrukcí projde zastaralá nevyhovující kotelna a ve školce budou provedena další energeticky úporná opatření,“ zdůvodňuje Milan Geby, referent z odboru rozvoje města. „Dojde na kompletní výměnu rozvodů ústředního topení (včetně otopných těles) a v objektu č. p. 176, který je památkově chráněný, budou vyměněna okna, což přinese další úspory.“ Výměna oken stejně jako doplnění šambrán (orámování oken) a jiných stavebních prvků musejí být provedeny podle požadavků památkářů.
Školka sídlí ve dvou budovách propojených spojovacím krčkem. Stávající musí být  zdemolovaný a nahradí jej nový.  Požadavky hygieniků si vynutily rovněž rekonstrukci  sociálního zázemí pro děti i pro personál  ve druhém nadzemním podlaží  objektu č. p. 144.
Rekonstrukce bude sice zahájena během pár dní, ale největší objem prací by měli řemeslníci stihnout až o prázdninách.