Přijde po dvou debaklech konečně bodový zisk?

Verze pro tisk |

Ve středečním utkání v Mostě budou hrát českolipští Predátoři o vylepšení reputace, neboť v posledních dvou zápasech utrpěli dva vysoké debakly.

Nejprve v Klatovech a poté i se Sokolovem. V této sezoně mají Českolipští s Mostem vyrovnanou bilanci, v paměti fanoušků obou týmů zůstalo vzájemné střetnutí, které se hrálo na českolipském stadionu a v němž domácí ještě deset minut před koncem vedli 5:0, poté však přišel nečekaný kolaps. Zda-li se takto dramatický boj bude opakovat, se dozvíme ve středu od 18:00, kdy souboj začíná.


Mostečtí hokejisté jsou momentálně v krizi. Posledních sedm střetnutí prohráli a klesli v tabulce až na osmé místo, kde na sedmé Predátory ztrácí pouhý bod. Ze zisku tří bodů se naposledy radovali v 16. kole proti Děčínu, od té doby nepoznali, jak chutná vítězství. Ve své nešťastné sérii dokonce podlehli i poslední Roudnici a předposlednímu Jablonci. Právě zaváhání s jabloneckými Vlky stojí za zmínku. Vlci v tomto klání využili tři přesilovky, skórovali třikrát v oslabení a z Mostu si tak odvezli vysokou výhru v poměru 10:5. Činil se hlavně jablonecký Měrtl, jenž zaznamenal čtyři body za tři góly a asistenci.


Svěřenci Kamila Kašťáka vůbec nepřipomínají tým, jenž v loňském ročníku nastupoval v první lize. Letos nezáří ani v té druhé a v bilanci domácích zápasů jsou druhým nejhorším mužstvem, když ve třinácti utkáních získali jen čtrnáct bodů. Horší v tomto ohledu je už jen Roudnice.
Z Mostu měl v průběhu sezony vyřízen střídavý start do extraligového Litvínova brankář Miroslav Brzobohatý a svými výkony v naší nejvyšší hokejové soutěži rozhodně nezklamal.
Na soupisce Mostu figurují hráči, kteří ještě loni stáli na druhé straně barikády. Jedná se o obránce Michaela Šulce a útočníky Jindřicha Růžka a Ondřeje Kašťáka. Právě Jindřich Růžek patří k tahounům týmu.


Produktivitě vládne Vladislav Vrtek, kterého následují Jindřich Růžek a Aleš Havlůj. Klubové tabulce střelců vynikají Aleš Havlůj a Vladislav Vrtek, oba mají shodně po třinácti úspěšných zásazích. Z obránců je na tom nejlíp s devíti body Lukáš Martinec. Všech devět bodů ale nasbíral za gólové nahrávky, sám ještě soupeřova brankáře nepokořil. V brance se pravidelně střídají Lukáš Melichar a Miroslav Brzobohatý.


Klubová produktivita:
1. Vladislav Vrtek 28 (13+15)
2. Jindřich Růžek 22 (8+14)
3. Aleš Havlůj 20 (13+7)
Obránci:
1. Lukáš Martinec 9 (0+9)
2. Michael Šulc 6 (1+5)
3. Miroslav Kuncl 4 (1+3)
Brankáři:
1. Miroslav Brzobohatý
2. Lukáš Melichar
Českolipští také neprocházejí plodným obdobím. Po Novém roce ani jednou nevyhráli, přičemž dvakrát inkasovali „sedmičku“. Nejprve nezvládli duel s Klatovy, aby pak prakticky stejným výsledkem vyhořeli i v KV Aréně proti Sokolovu. Ani před vánočními svátky jejich výkony nebyly oslnivé, v prosinci zvítězili pouze jednou, a sice doma nad Roudnicí 7:0, kdy Vladimír Neumann vychytal své vůbec první čisté konto v českolipském dresu.
V předešlých zápasech se Predátoři museli obejít bez trenéra Jana Zachrly, který byl v minulých dnech v Rusku, a dvou opor, Jakuba Šestáka a Vlastimila Patzenhauera. Šesták do boje se Sokolovem již naskočil, ale jeho tým stejně vysoko prohrál.
Nejproduktivnějším českolipským hokejistou je stále Jan Divíšek, druhé místo drží Vlastimil Patzenhauer.


Klubová produktivita:
1. Jan Divíšek 34 (19+15)
2. Vlastimil Patzenhauer 28 (11+17)
3. Jan Šulc 19 (11+8)
Obránci:
1. Lukáš Daňo 11 (4+7)
2. Petr Formánek 9 (4+5)
3. Milan Beránek 4 (1+3)
Brankář:
1. Vladimír Neumann 4,02 obdržených branek na zápas/úspěšnost 86,26%


Poslední vzájemný duel:
Na toto střetnutí fanoušci jen tak nezapomenou. Domácí hráči v něm ještě deset minut před koncem vedli 5:0, poté ale přišel zkrat, který se dá jen těžko vysvětlit. Most do konce základní hrací doby vyrovnal a v prodloužení si připsal plusový bodík navíc.


HC Predators Česká Lípa - HC Baník Most  5:6  (2:0, 2:0, 1:5 - 0:1)


Branky a nahrávky: 5. Burián (Patzenhauer), 18. Šulc, 28. Šulc, 37. Šesták, 44. Šafář (Formánek)- 51. Řezníček (Martinec, Zika), 54. Vrtek (Přeučil), 54. Kuncl (Růžek, Havlůj), 57. Martínek (Kříž), 59. Vrtek (Martínek), 65. Zika (Havlůj, Ambrož). Rozhodčí: Kareš - Lučan, Šmika. Vyloučení: 14:12, navíc Daňo osobní trest 10 minut. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Průběh utkání: 5:0, 5:6.
HC Predators Česká Lípa: Neumann - Šesták, Daňo, Formánek, Šafář, Rašín, Cafourek, Zeman, Pinc - Šulc J., Divíšek, Moro - Bauer, Patzenhauer, Lassig - Burián, Hertl, Vondrlík - Markulinec, Preussler. Trenér: Jan Zachrla
HC Baník Most: Melichar (44. Brzobohatý) - Kuncl, Řezníček, Šulc M., Ambrož, Martinec, Kunrt, Martínek, Kříž, Přeučil, Vrtek, Kašťák, Růžek, Zika, Havlůj, Šešina, Panocha, Nedrda, Novák. Trenér: Kamil Kašťák

 

Nahoru