Akce "Ukliďme svět" proběhla i v Zahrádkách

Verze pro tisk |

Dne 16. dubna 2016 proběhla v Zahrádkách u Novozámeckého rybníka již pátá akce s názvem „Ukliďme svět!“(Clean up the World), která byla zároveň akcí zařazenou do třetího ročníku celorepublikové akce „Ukliďme Česko“. Koordinátorem kampaně pro Českou republiku je Český svaz ochránců přírody. Akce se koná pod záštitou Ministerstva životního prostředí.

Cílem akce bylo uklidit nejen jižní část břehu Novozámeckého rybníka, kde naše občanské sdružení Fortuna in natura v loňském roce otevřelo naučnou stezku, ale také bylo nutno odstranit tzv. černou skládku, která se nacházela v méně přístupné části obce Zahrádky.

Počasí nám tentokrát příliš nepřálo, proto jsme na akci nemohli přivítat děti z dětského domova v České Lípě, které jsou pravidelnými účastníky těchto úklidových akcí. Přišli nás podpořit členové MO Hnutí ANO 2011 z České Lípy, kteří se na této akci podíleli již podruhé, a poděkování patří nejen jim, ale také dětem, které přišly z obce. Všichni se do úklidu pustili s nadšením a naše píle přinesla i tento rok pohled na uklizené břehy Novozámeckého rybníka i ostatních částí Chráněné krajinné rezervace.

Na závěr akce většinou pečeme buřtíky, ale kvůli počasí jsme uvítali pohostinnost salonku Hostince Na Staré poště. Upomínkou na tento den všem byly diplomy za „nejlepšího uklizeče, uklízečku“ a drobné ceny, které nám budou připomínat, že jsme společnými silami opět přispěli k záchraně životního prostředí. 

alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
Nahoru