Dnes je 28. 09. 2024
svátek má Václav,Den české státnosti

2/2008

Archiv

Prohrabávám se poštou a zjišťuji, co jsem zase všechno nestihl vydat. Z poslední doby jsou to především tři tiskové zprávy od mluvčí našeho města. Moc se mi do nich nechtělo. Kromě faktických informací vždy obsahovaly fotografii starostky či místostarosty s někým. A mně se prostě nechce podílet na tom ohlupujícím vytváření kultu osobnosti.


Posuďte sami.


Zpráva první


Město Česká Lípa se již tradičně zúčastní Mezinárodního veletrhu cestovního ruchu GO a Regiontour probíhajícího ve dnech 10.-13.1.2008 v Brně. Za Českou Lípu se veletrhu zúčastní místostarosta města Česká Lípa Jan Stejskal, který má cestovní ruch ve své kompetenci. Představení samotného města zde budou zajišťovat pracovnice místního Městského informačního centra Odboru školství, kultury, sportu a cestovního ruchu.


„Česká Lípa se tohoto veletrhu účastí každoročně, myslíme si, že naše město a celý náš region má v této oblasti opravdu co nabídnout,“ říká místostarosta města Česká Lípa Jan Stejskal. „Navíc jsou pro nás takovéto veletrhy zajímavou inspirací pro další práci v cestovním ruchu.“ ... (zpráva ještě pokračovala).


Přiložena tato fotka:



Zpráva druhá


Pomoc rodinám a lidem v nouzi u nás i v zahraničí a podpořit charitní dílo je hlavním cílem Tříkrálové sbírky. V České Lípě tuto celostátní sbírku každoročně zajišťuje a organizuje místní farní charita. Tradiční sbírka se proto uskutečnila i letos, a to ve dnech  3. až 9. ledna, kdy do českolipských ulic opět vyrazilo několik skupinek  tří králů, kteří s kasičkou v ruce požádali o dar na charitu.   Výtěžek z darovaných prostředků poslouží mimo jiné na dovybavení Domu Jonáš, který v České Lípě již několik let poskytuje útočiště matkám s dětmi v tísni a obětem domácího násilí. Tři králové: Melichar – v podání Anety Angelové, Baltazar – Petr Horák a Kašpar – Lenka Chárová navštívili v doprovodu ředitelky FCH česká Lípa Evy Ortové také českolipskou radnici, kde je přijala starostka Hana Moudrá a místostarosta Jan Stejskal.


Přiložena tato fotka:



Zpráva třetí


Včera, 10.1.2008, přijala na radnici starostka města Česká Lípa Hana Moudrá europoslance Milana Cabrnocha. Kromě setkání se starostkou, kde byly jedním z témat současné změny ve zdravotnictví, besedoval europoslanec na místní Euroškole či přednášel na Akademii J. A. Komenského.


Přiložena tato fotka:



Trochu mi to připomíná Rusko a atmosféru, kterou kolem sebe vytváří ruský prezident.


Putin v judistickém, Putin do půl těla s odstřelovací puškou v ruce, Putin ve stíhačce. Ruští novináři dokonce zavedli výraz puting - pro svádění žen Putinem, demonstraci jeho příznivců i způsob zestátňování na čas soukromých podniků.


Co něco takového vymyslet u nás? Stejsking, moudring, skoking. Pro všechny výrazy by se jistě našel vhodný obsah. Skoking by byla schopnost skákat z funkce do funkce a ve všech voliče přesvědčovat, že to dělám pro ně. Moudring by byla schopnost moudře se dostat na fotku s kýmkoliv, kdo byť jen náhodou projíždí Českou Lípou. Stejsking ... hmm, to zavání slovesem stejskat (si), možná je lepší honzing, český honzing. Nevím, jak jsem se sem dostal, ani nevím, co v tiskových zprávách říkám, nevím, kterýmu kámošovi co prodávám, nevím, jak se jmenuje škola, kterou studuju.


Škoda, že mám tak blbý, vlastně nečeský jméno. Bárting by moc zaváněl bartrováním. Míling? Snaha kecat do všeho, čemu nerozumím. Za nic nenést zodpovědnost. Ať těm radničním jestřábům trochu nahraju :o)).


K tématu je anketa pod reklamami.


V týdnu se mi díky panu Tichému dostalo do rukou poslední číslo Novoborského měsíčníku. Dvacet osm barevných stránek za 8,50. Žádné černobílé parte, které se podsouvá do schránek všem Českolipanům jak letáky Kauflandu. O obsahu snad ani nemluvě. Starostka Silná jen na titulní stránce s přáním do nového roku. Kromě výběru usnesení obsahuje výtisk několik desítek článků, program  divadla, kina a dokonce i KD Crystal.


No nic, aspoň nám stoupá čtenost. Zase dvacetiprocentní nárůst oproti loňsku. A to i přesto, že na českolipské radnici trvá zákaz i-noviny číst. Proč asi?